Maskesting i åbne masker

Maskesting bruges til sammensyning af strik. Det kan gøres over aflukkede kanter eller som her i åbne masker. Når man syr åbne masker sammen med maskesting, kan man ikke se sammensyningen, for den er præcis som de strikkede masker. Her er sammensyningen bare syet med blåt garn, for at man kan se stingene.

Damp begge arbejder fra vrangsiden med et dampstrygejern, mens pindene stadig sidder i strikketøjet. Læg arbejderne fladt på et bord foran dig. Træk forsigtigt pindene ud. Hvis du synes, det er for nervepirrende, eller hvis garnet ikke er et uldgarn, så lad pindene blive siddende, og tag maskerne af pindene, efterhånden som du syr dem.

Brug en nål med rund spids, og stik nålen op igennem den første maske på de nederste maskerække, som vist på billedet. Sy gennem første maske forfra og anden maske bagfra på den øverste maskerække.

Sy så gennem første maske forfra og anden maske bagfra på den nederste maskerække. Fortsæt på denne måde med at sy skiftevis i nederste og øverste maskerække, idet nålen hele tiden stikkes ned i den sidst syede maske, når du skifter.

Undervejs kan du trække lidt i de syede masker, så syningen bliver jævn og kommer til at ligne det strikkede. Til sidst hæfter du ender i begge sider af syningen.