Strikkekurser

Strikkeuniversitetet Tilmelding
Kbh Ø Strik 1, Strik 1½, Strik 2, Strik 3 og Strik 4 Læs mere... Send mail...

Strikkeuniversitetet

En stor del af mine kurser foregår på Strikkeuniversitetet. Her har vi en lille strikkeskole eller -uddannelse, hvor man kan gå fra nybegynder til meget erfaren.

Fra januar 2018 foregår kurserne i Strikkeuniversitetets egne lokaler på Østerbrogade 224, 2100 Ø. Det er cirka 250 meter fra Svanemøllen Station.

Læs mere om Strikkeuniversitetet

Strik 1 er for nybegyndere, for dem, der har holdt en længere pause med strikkepindene, og for dem, som gerne vil lære håndværket fra grunden. Målet med undervisningen er at komme godt i gang og at få øjnene op for de uendeligt mange muligheder, som strikning indbyder til.

Strik 1½: Når du er ovre de værste begyndervanskeligheder, har du brug for en slags strikningens styrke-og konditionsstrikning. Det betyder egentlig bare, at du skal strikke – meget – så du får det rette håndelag. Princippet er: Øvelse gør mester. Til Strik 1½ køber du et klippekort med 10 klip. Vi planlægger 20 øve-workshops, og du kan komme, når det passer ind i dit program. Du møder op med dit eget projekt, og der vil så være mulighed for at få hjælp af en erfaren strikker eller instruktør, som nogle gange er mig. Det er p.t. usikkert, hvornår Strik 1½ vil blive udbudt.

Strik 2 er typisk for strikkere, som har strikket i mange år, men ikke fået målrettet undervisning eller uddannelse i strik. Det betyder typisk, at du er meget erfaren i nogle teknikker og relativt uerfaren i andre. Undervisningen på Strik 2 sigter mod et bredt og grundigt fundament at arbejde videre på.

Strik 3 er for strikkere, som har gennemført Strik 2 eller tilsvarende undervisning. Hvis du ikke har fået målrettet undervisning i strik, anbefaler jeg, at du starter på Strik 2. På Strik 3 arbejder vi med inspiration til strik. Det er individuelle projekter, som kræver hjemmearbejde, og der er 14 dage mellem kursusdagene.

Strik 4 er for strikkere, som har gennemført Strik 2 eller tilsvarende undervisning. Har du ikke fået målrettet undervisning i strik, anbefaler jeg, at du starter på Strik 2. På Strik 4 arbejder vi med mere avancerede strikketeknikker end på Strik 2. Programmet varierer på de forskellige hold, så du kan gå på Strik 4 flere gange og lære nyt.

Hvis du vil vide mere om de enkelte kurser, så læs om dem her på siden, eller send mig en e-mail på post@louiseklindt.dk eller ring til mig på 50 91 81 99.

Hvis du løbende vil orienteres om, hvornår kurserne afholdes, så tilmeld dig mit nyhedsbrev på dette link www.louiseklindt.dk/Kontakt

16/4 2018 Strik 1 – for begyndere Tilmelding
Kbh Ø Strik 1 er et strikkekursus for nye strikkere Læs mere... Klik her...

Strik 1 - for nybegyndere og let øvede

Strikkeuniversitetet

 

Tid: 7 mandage start den 16/4, 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5.

Sted: Østerbrogade 224, 2100 Ø. Tæt på Svanemøllen Station.

Pris: 1600 kr. for syv ganges undervisning a tre lektioner. Tilmelding via Strikkeuniversitetet

Underviser: Kristina Jensen, Knitwork

 

Undervisningen på Strik 1 er for begyndere og strikkere, som har holdt en længere pause. Vi arbejder med enkle modeller som halstørklæder, vanter, sjaler og sokker. Modellerne varieres i forskellige sværhedsgrader, så de passer til den enkelte. Vi arbejder med forskellige mønstre som perlestrik, rib, flerfarvestrik og hulmønstre. Du lærer noget om at læse og forstå opskrifter, og vi arbejder med farve- og materialelære. Målet er få lært nogle af strikkehåndværkets mest grundlæggende principper.

Der er mindre udgift på ca. 30 kr. til materialer og kopier til læreren, desuden får du brug for bestemte materialer til dine projekter.

 

 

 

18/4 2018 Strik 2 – strikkekursus for øvede Tilmelding
Kbh Ø Har du lyst til at arbejde mere eksperimenterende og skabende med strik? Læs mere... Klik her...

Strik 2

Strikkeuniversitetet

 

Tid: 7 onsdage, start den 18/4, derefter 25/4, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5 og 30/5.

Sted: Østerbrogade 224, 2100 Ø. Tæt på Svanemøllen Station.

Pris: 1600 kr. for syv ganges undervisning a tre lektioner.

Du er allerede en god strikker og har strikket i mange år, men du har ikke fået en systematisk undervisning i strik. Derfor er der sikkert teknikker og metoder, som du har stor erfaring med og andre, som du er relativt uerfaren i. Målet med Strik 2 er få et godt fundament til at arbejde selvstændigt og skabende med håndværket. Vi arbejder med teknikker som jacquardstrik, gobelinstrik, hulmønstre, neverkont og lænkestrik. Du lærer også forskellige kanter, opslagninger og aflukninger, som er hjælp til god montering. Og vi syr maske- og madrassting. Vi studerer strikkeopskrifter på dansk og på engelsk, ligesom vi arbejder med farve- og materialelære. Målet er at blive en god og kreativ håndværker.

Der er en hjemmeopgave til hver gang. Det er ikke noget krav, at du sætter tid af til den. Men du får selvfølgelig mere ud af kurset, hvis du arbejder med hjemmeopgaverne.

En mindre udgift på ca. 30 kr. til materialer og kopier må påregnes.

 

Tilmelding via Strikkeuniversitetet

forår 2019 Strik 3 – på højt niveau Tilmelding
Kbh Ø Har du lyst til at arbejde mere eksperimenterende og skabende med strik? Læs mere... Klik her...

Strik 3

Strikkeuniversitetet

 

Tid: formentlig forår 2019, det præcise tidspunkt meddeles senere.

Sted: Østerbrogade 224, 2100 Ø. Tæt på Svanemøllen Station.

Pris: 1300 kr. for fem ganges undervisning a tre lektioner. Tilmelding via Strikkeuniversitetet

Strik 3 arbejder vi med designprocesser og inspiration til strikkeprojekter. Undervisningen består af lærerens oplæg, der tjener til inspiration for hjemmeopgaver, og fremlæggelse af projekterne. Vi tager for eksempel på Davids Samling og studerer mønstre, og vi arbejder med form og forskellige strikketeknikker som for eksempel tredimensional strik. Der stilles hver gang en hjemmeopgave, som løses til næste gang. Derfor er der 14 dage mellem hver undervisning. Målet er at udvikle gode arbejdsmetoder og blive fortrolig med designprocessen.

Kurset består af 15 lektioner fordelt over fem aftner. En mindre udgift på ca. 30 kr. til materialer og kopier må påregnes.

Strik 3 er for strikkere, som har gennemført Strik 2 eller tilsvarende systematisk undervisning.

 

 

 

19/4 2018 Strik 4 – på højt niveau Tilmelding
Kbh Ø Har du lyst til at arbejde eksperimenterende og skabende med strik? Læs mere... Klik her...

Strik 4

Strikkeuniversitetet

 

Tid: 7 torsdage, start den 19/4, derefter 26/4, 3/5, 17/5, 24/5, 31/5 og 7/6. (der er et spring i rækken pga. Kristi himmelfartsdag).

Sted: Østerbrogade 224, 22100 København Ø

Pris: 1600 kr. for syv ganges undervisning a tre lektioner.

Strik 4 er for meget erfarne strikkere og nørder, og det forudsættes, at du er hjemme i strikkehåndværkets grundlæggende teknikker og metoder. Vi arbejder med mere avancerede strikketeknikker så som dobbeltstrik med forskellige mønstre på de to sider, vendestrik og tofarvet patent med henblik på at bruge dem i designprocesser. Vi udvikler egne mønstre og arbejder med komposition, farve- og materialelære. Kurset tager udgangspunkt i deltagernes forudsætninger og ønsker, og vi sammensætter forløbet i fællesskab den første gang. På den måde har man mulighed for at gå på Strik 4 flere gange.

Der er en hjemmeopgave til hver gang. Det er ikke noget krav, at du sætter tid af til den. Men du får selvfølgelig mere ud af kurset, hvis du arbejder med hjemmeopgaverne.

En mindre udgift på ca. 30 kr. til materialer og kopier må påregnes.

Strik 4 er for strikkere, som har gennemført Strik 2 eller tilsvarende systematisk undervisning.

 

 

 

Uge 11 2018 Kreativt kursus uge 11 Tilmelding
Emmaus, Haslev Tag og strik på højskole! Læs mere... Send mail...

Kreativt kursus uge 11

Kreativt kursus uge 11 2018

11. til 17. marts 2018: Tag på højskole i Haslev og vær kreativ i en hel uge sammen med andre glade håndværkere.

Læs mere på www.galleri-emmaus.dk.

Kursusbeskrivelse: Patentstrik er denne uges emne, de grundlæggende teknikker og mønstre, to-farvet patent, ind og udtagninger i patent og meget mere. Lær nye strikketeknikker og prøv at designe din egen strikmodel. Kurset er for øvede eller let øvede, som er fortrolige med grundlæggende strikketeknikker. Du får brug for materialer til prøver og til dit eget projekt, desuden må du regne med materialeudgifter på ca. 150 kr. 

9/6 2018 Jacquardstrik Tilmelding
Storebælt Camping Center Workshop på Strikkecamp Læs mere... Klik her...

Jacquardstrik

 

Tid: Lørdag den 9/6 kl. 13-16.

Sted:Storebælt Camping Center, Storebæltsvej 85, 4220 Korsør

Pris:300 kr.

Jacquardstrik kaldes også flerfarvestrik, norsk strik og fair isle. Når man strikker jacquardstrik, strikker man med (mindst) to garner ad gangen. Og jacquarstrik bliver først sjovt, når man har styr på det, der hedder dominanten, så det arbejder vi en del med - også på vrangsiden. I 2017 udgav jeg bogen Jacquardstrik, du kan læse mere på www.louiseklindt.dk


Materialer: Uldgarn (løbelængde 200 m/100 g) og pinde, der passer til. Garnet skal være glat og ensfarvet. Medbring ca. 100 gram garn i alt i mindst to farver, gerne flere. Deltagerforudsætning: øvet strikker

 

Læs mere her

uge 30 2018 Kreativt kursus uge 30 Tilmelding
Emmaus, Haslev Tag og strik på højskole! Læs mere... Send mail...

Kreativt kursus uge 30

 

Kreativt kursus uge 30 2018

22. til 28. juli 2018: Tag på højskole i Haslev og vær kreativ i en hel uge sammen med andre glade håndværkere.

Læs mere på www.galleri-emmaus.dk.

Kursusbeskrivelse: Sjaler kan strikkes efter hæderkronede grundmodeller eller i sære og sjove former. Vi afprøver begge dele. Desuden arbejder vi med forskellige mønstre og med farvelære. Kurset er for øvede eller let øvede, som er fortrolige med grundlæggende strikketeknikker. Du får brug for materialer til prøver og til dit eget sjalsprojekt, desuden må du regne med materialeudgifter på ca. 150 kr. 

Uge 42 2018 FamilieKREA Tilmelding
Emmaus, Haslev Kreativt kursus for store og små Læs mere... Send mail...

FamilieKREA

FamilieKREA

14.-17. oktober 2018 i Haslev på Emmaus højskole. Børn og voksne arbejder sammen på værksteder. Mit værksted hedder GARN.

GARN

Flettede snore til armbånd, dyr og dukker af garn, hæklenåle og strikkepinde. Og bunker af GARN.

Andre værksteder

Maleri, Vævning, Musik & bevægelse, Pilefletning, Udeliv og Sæbekassebiler

Læs mere på Emmaus' hjemmeside

Uge 45 2018 Kreativt kursus uge 45 Tilmelding
Emmaus, Haslev Tag og strik på højskole! Læs mere... Send mail...

Kreativt kursus uge 45

Kreativt kursus uge 45 2018

4. til 10. november 2018: Tag på højskole i Haslev og vær kreativ i en hel uge sammen med andre glade håndværkere.

Læs mere på www.galleri-emmaus.dk.

Kursusbeskrivelse: Ugens tema er vanter med fokus på teknikker som kanter, tommelfingre, formgivning, og mønstre. Kurset er for øvede eller let øvede, som er fortrolige med grundlæggende strikketeknikker. Du får brug for materialer til prøver og til dit eget vanteprojekt, desuden må du regne med materialeudgifter på ca. 150 kr. 

8/9 2018 Beregning i strik Tilmelding
Haslev Bibliotek Lær, hvordan du kan beregne dine egne strikmodeller Læs mere... Klik her...

Beregning i strik

 

 

Tid: Kl. 9.30- 15, lørdag den 8/9.

Varighed: 6 lektioner.

Deltagerantal: max. 14.

Deltagerforudsætninger: øvet strikker.

 Kursusbeskrivelse: Lær at beregne strikmodeller. Strikmodeller kan planlægges og beregnes på flere forskellige måder. Vi afprøver et par af dem: Den ene tager udgangspunkt i krop og tilskæring – den anden i selve strikketeknikken. Vi diskuterer og analyserer fordele og ulemper ved dem begge. En del af undervisningen vil foregå i mindre grupper, så man kan hjælpe hinanden.

 

Materialeliste: Medbring gerne A4- papir, tape, blyant, viskelæder, saks, lineal, trekantlineal, lommeregner og målebånd. Strikkepinde nr. 3, 3½, 4, 4½ og 5.

En materialeudgift på 10 kr. pr. deltager betales på dagen til underviseren.

Læs mere på FOFs hjemmeside

 

24/11 2018 Strik med perler Tilmelding
Haslev Bibliotek Mange sjove muligheder med perler Læs mere... Klik her...

Strik med perler

 

Tid: kl. 9.30-15, lørdag den 24/11 2018.

Varighed: 6 lektioner.

Deltagerantal: max. 14.

Deltagerforudsætninger: øvet strikker.

Kursusbeskrivelse: Strik med perler er topmoderne og sjovt, og der findes selvfølgelig flere måder at gøre det på. Perler kan placeres frit og tilfældigt, eller de kan strikkes i mønstre efter et diagram. Vi afprøver forskellige metoder og eksperimenterer med forskellige udtryk fra det fine og tøsede til det rå.

 

Materialeliste: Garner i forskellige kvaliteter og strikkepinde, der passer til. Medbring også gerne forskellige typer af perler og en perlenål, hvis du har en. Det er muligt at købe ekstra perler og perlenål hos underviseren. Der er desuden en materialeudgift på 5 kr. pr. deltager, der betales til underviseren på dagen.

Læs mere på FOFs hjemmeside